Lisa´s sida        


Jämför mig med brorsan 1

Jämför mig med brorsan 2

Jämför mig med
mamma


8 mars


8 mars


 

9 jan -06
Alla säger att jag är så lik min mamma när hon var i min ålder. Vad tycker Du? Kolla in bilderna här till vänster.

19 maj
12610 gr och fortfarande 78 cm lång. Men det där med längden tror vi inte så mycket på. Jag växer ju ur mina kläder. Nu har min 12:e tand brutit igenom. Senast kom flera tänder på en gång och då blev jag riktigt dålig. Förkyld som vanligt och även hög feber den här gången. Det var när vi var på LEGOLAND så det var ju lite synd. Men det gick bra ändå.

Nu går jag för fullt. Jag väntade länge innan jag började gå men i stället gick jag väldigt bra med en gång. Som jag skrev förra gången är det inte en lugn stund för pappa nu (och inte för mamma heller när hon är hemma). Jag har börjat vinka nu. Om någon säger HEJ DÅ så vinkar jag gladeligen. Jag älskar att vara ute i trädgården och t ex hjälpa mamma att plantera blommor. Jag hjälper gärna till. Igår tog jag en blomma och plockade bort blad efter blad. Älskar, älskar inte, älskar, älskar inte.... Något annat som jag också tycker om är att bada, både i vanliga badbaljan och i bassänger. Jag brukar bli fly förbaskad när jag måste gå upp. Gunga är också kul. Häromdagen gungade jag minst 45 min. När mamma eller pappa frågade om jag skulle komma ur gungan skakade jag på huvudet. Jag gör mig förstådd lite lättare nu när jag klart och tydligt skakar på huvudet när det är något jag inte vill ha eller göra.                          

9 Maj
12320 gr och 78 cm där har ni de senaste noteringarna. I och för sig är de från den 2 maj men mamma och pappa är inte så duktiga på att skriva på hemsidan längre. Utöver de noteringarna så har jag fått ytterligare en tand. Som vanligt när det sker så blir jag förkyld och hostig. Som om det inte var nog så har jag den här gången åkt på ögoninflammation också. Mamma och pappa kämpar med mig för att torka och droppa ögonen. Jag kämpar emot så gott jag kan men de vinner jämt. Fick en trögflytande vätska att droppa i ögonen men den hjälpte absolut ingenting. Har idag fått lättflytande ögondroppar och det har redan gett resultat, tycker i alla fall mamma och pappa.
Idag har jag dessutom ställt mig upp själv med hjälp av en ståpall och sedan släppt taget. Senare på dagen ställde pappa mig på golvet framför sig och jag tog mina första steg helt själv utan att hålla i någon. På kvällen ställde mamma mig på golvet framför TV:n och jag gick 3-4 steg, stannade och tog ytterligare 4-5 steg innan jag kastade mig i Viktors sackosäck. Snart kommer pappa inte att ha det så lätt...

11 april
Jag går inte ännu men i måndags (4/4) lyckades jag resa på mig för första gången. Nu reser jag mig upp och går utmed köksskåpen, köksstolarna och runt mamma och pappas säng. När jag går i köket passar jag på att kolla vad som finns i lådor och skåp. Det gillar inte mamma och pappa. Jag älskar min lära-gå-vagn. Med den känner jag mig trygg och springer nästan fram i huset. Nästan lika kul är det att hålla i mamma eller pappa när jag skall öva på att gå.
Jag pratar inte något ännu. Åtminstone inte så att någon förstår mig. Jag säger titta, pappa och Viktor med lite god vilja så hör mamma och pappa det i alla fall. Annars tar jag mig fram på rumpan som vanligt utom när jag är i mamma och pappas säng, då kan jag krypa.

6 mar
Nu har jag hunnit med att besöka BVC igen. Den här gången var det 1-årskontroll, vilket innebär både läkarbesök och vaccination. Bägge delar gick som vanligt alldeles utmärkt. Jag är nu 75 cm lång och väger 11.650 gr (min kurva börjar plana ut nu så jag är alldeles lagom rund och go). Nu har jag lugnat ner mig och sover bra på nätterna igen. Jag tycker det är jätteroligt att gå med min lära-gå-vagn eller när jag kan hålla i någons händer. Gå själv vill jag inte göra riktigt än. Pappa har lurat mig att ta några steg. För ett par veckor sedan hade jag det riktigt bra. Både mamma och pappa jobbade och då var morfar här och tog hand om mig (och Viktor) på dagarna. Morfar gick långa promenader med mig och då sov jag så gott. Jag saknade inte mamma och pappa ett dugg. Nu har mamma börjat jobba förresten och pappa är hemma hos mig och Viktor. Jag pratar mer nu. Speciellt ett ord tycker jag om och det är "titta". Mamma och pappa försöker få mig att säga just "mamma" och "pappa" men hi, hi, hi... det kan de få vänta på ett tag till.

28 jan
Nu har jag haft några jobbiga nätter. Jag har vaknat och varit så ledsen, så ledsen. Det hjälpte inte ens att få ligga intill mamma, jag bara skrek ändå. Tänk om vi kunde prata "samma" språk. Då hade ju mamma och pappa förstått att det gjorde ont och kliade i munnen. Nu har nämligen båda mina framtänder brutit igenom. Också magen har krånglat lite den senaste veckan. Det har varit "fart" på den om man säger så. På BVC tyckte dom att vi skulle låta bli mjölk och välling ett tag så kanske det blir bättre. Det började vi med igår och magen har nu blivit helt lugn. Hoppas jag får dricka min vanliga välling snart för jag står mig inte så bra på den nya.

25 jan
Igår blev jag 11 månader och var då hos BVC för att väga och mäta mig. Nu väger jag 11.180 gr och är 75 cm lång. Jag har hunnit trilla och slå mig lite igen. Den här gången var det när jag kröp omkring i det nya kontoret. Golvet ligger en bit högre upp (en dryg dm) än korridoren utanför. Jag bara ville så gärna ut dit och trillade då ner och slog i pannan. Aj, vad det gjorde ont och otäckt var det också.   Nu kan inte Viktor känna sig säker i sitt rum längre, för nu kan jag ta mig över trösklarna. Jag går inget själv än, men jag tycker det är så roligt när någon håller i mig så att jag kan "ta mig en promenad".

16 jan
Nu har den första olyckan, när jag slog mig rejält, hänt. Jag sprang omkring med min lära-gå-vagn som vanligt. Jag är ju både snabb och stark, så ena hjulet (finns 5 hjul) har ju "lyft" lite från golvet flera gånger. Men nu var jag så envis när jag inte kom fram där jag ville att jag tog i så mycket att hela vagnen välte och jag for med ansiktet före i golvet. Det var INTE roligt. För det första gjorde det ju ont och blödde ordenligt ur munnen och för det andra så blev jag rädd och var jätteledsen en lång stund.  Och detta hände strax innan vi skulle åka till Viktors kalas i bowlinghallen. Men jag sov en stund och sen var jag pigg och glad under hela kalaset. Det var många grabbar som jag kunde spana in.

12 jan
Nu är förkylningen över och det är skönt. Jag hann med en sån där hemsk natt till. Helgen som gick var vi nere i Halmstad och hälsade på. Vi bodde hos farmor och farfar och där fick jag sova i farmors fina "dockrum" (mycket att titta på när jag vaknade). På lördagen var mamma och pappa på fest och då var jag ensam hos farmor och farfar (och Stina förstås) och det gick jättebra.

Nu har jag börjat sätta mig upp själv. När jag ligger i vagnen (inte helt plant) sätter jag mig upp själv. Så nu får nog pappa sänka sängbotten. Och när mamma eller pappa försöker sätta mig på golvet kan de glömma det, för då vill jag stå och gå (med stöd). Något annat som också är kul är att gå i lära-gå-vagnen. Det går med en himla fart och speciellt när jag jagar Viktor. Han springer iväg, jag jagar honom och när jag nästan är ikapp honom vänder han åt ett annat håll. Oj, vad jag skrattar.

3 jan
Nu har vi hunnit med att besöka BVC igen. Vid 10 månaders ålder vägde jag 11.010 gr och var 73,5 cm lång. Kurvan börjar faktiskt plana ut lite. Mitt sätt att ta mig fram har ändrat sig lite. Jag sitter med fotsulorna mot varandra, lägger handflatorna mot golvet och drar mig fram. Det går faktiskt riktigt snabbt, så nu kan inte mamma sätta mig på golvet och sen veta var jag är, hi,hi.. Har varit lite kass senaste veckan. Dagen innan julafton fick jag feber och blev förkyld med sån där hemsk hosta. Väl framme i Karlsborg, där vi firade jul i år, lånade mamma hostmedicin hos en kompis. Den var bra och jag kunde sova bra på nätterna. När vi sen kom hem blev det så jobbigt på nätterna igen (blev buren 2 timmar natten då vi kom hem) att jag fick komma till doktorn. Så nu har jag en bra hostmedicin igen. Över nyår hade vi besök av kompisar från Halmstad, jättekul. Mamman är nog en av mina största favoriter. Hon fick mig till och med att sova 2,5 timar i sträck mitt på blanka dagen och en hel timma senare samma dag (mamma väckte mig båda gångerna) och det har aldrig hänt förut. Sen vaknade jag mitt i natten som följde och var klarvaken i 2 timmar. Mamma och pappa tyckte inte om det. Dom tror att jag kanske sov för mycket på dagen. Ska jag redan bli lik Viktor som han var med sovandet när han var liten tro?

6 dec
Pepparkaksbaket gick bra. Som jag hade planerat så tittade jag bara på. När jag tyckte det började bli lite tråkigt fick jag leka med morfars klocka. Pappa var inte med till mormor och morfar den här gången. Han skyllde på att han hade mycket att göra med det nya rummet och annat i huset, ja,ja.... Mamma, mormor, gammelmormor och jag var på "Julstämning" i Karlsborgs fästning (en jättefin julmarknad). Jag fick sitta i bärselen på mammas mage och av någon anledning ser alla vi möter så glada ut. Mamma säger att hon aldrig mött så många leenden som när jag sitter i bärselen. Det måste ju bero på att jag är så söt och charmig, eller hur?  När vi hade kommit hem på söndagen badade jag bastu för första gången och det tyckte jag mycket om. Jag fick sitta i en badbalja på golvet i bastun och jag kunde ha suttit kvar mycket längre än jag fick göra. Bastubad, det blir det fler gånger.

2 dec
Jaha, så har det gått en hel månad igen. Självklart har jag varit på BVC och vägt och mätt mig. När jag var där 24 nov vägde jag 10.730 gram och var 71,5 cm lång. Jag tycker fortfarande inte om att ligga på mage och när jag ändå måste göra det kryper jag inte framåt utan tar mig baklänges. Men jag har kommit på ett annat sätt att ta mig framåt på. Jag sitter helt enkelt på rumpan och "hoppar" framåt. Igår kom jag ca 1,5 m framåt. Så nu börjar jag komma åt storebrors saker om dom ligger i köket, hi hi.. Mamma tyckte jag var jätteduktig i måndags när hon var hos sjukgymnasten. Besöket tog en hel timma och jag var så snäll och skötte mig hela tiden (inte ett gnäll). Det fanns ju speglar att titta på söta bebisar i och så hade mamma tagit med lite leksaker. Dessutom börjar jag känna de andra sjukgymnasterna så om de ser att jag är där så kommer de fram och gullar lite med mig. Nu till helgen väntar pepparkaksbak hos mormor och morfar. Jag nöjer mig nog med att vara åskådare i år.

31 okt
Nu har kusiner från Halmstad och deras pappa varit här och hälsat på. Pappan är lite "tokig" och rolig tycker jag. Tycker jättemycket om mina kusiner också. Senast jag skrev glömde jag bort att berätta att jag faktiskt har fått två tänder (mitten i underkäken). Det är nog fler på gång för det kliar rejält i munnen. Allt åker in och tuggas på.

26 okt
Oj, vad tiden går. Nu har hela sommaren gått och mycket har hänt. Jag var på 8-månaderskontroll i torsdags och de senaste uppgifterna är: Vikt 10.260 gr, längd 70 cm. Jag sitter själv nu och greppar (tumme och pekfinger) och släpper saker (dom brukar komma upp igen): Häromdagen testade pappa om jag ville stå i soffan (med ryggstödet som stöd) och det var jättekul. Blev så glad att jag viftade med armar och händer och skrattade för fullt. Jag "pratar" också för fullt på mitt språk och klämmer fram en massa roliga ljud.

Det var kul att få åka till Kreta och flyga för första gången. Flygningen gick jättebra. Jag fick en vattenflaska när vi lyfte och jag drack för fullt och kände inte av att planet lyfte. På Kreta hamnade jag i mittpunkten hela tiden, kan inte förstå varför.... Vi hade det så bra och jag tyckte det var jätteroligt att bada, både i poolen och i havet. Jag fick en "katt- badring" som man kunde blåsa upp och som jag kunde sticka i benen i och sedan flyta på vattnet. Den var kul. Jag blev jättearg på mamma när hon lyfte upp mig. På hemresan blev jag åksjuk i bussen på väg till flygplatsen och spydde ner både mamma och mig själv. Det blev klädombyte innan vi checkade in och efter en stund blev jag ju hungrig och fick då extramålet med välling som mamma hade packat ner (som att jag skulle få när vi kom fram till Göteborg). När jag nu åt mitt i natten så skulle jag ju klara mig i alla fall. När jag ätit upp min välling och somnat gott igen fick mamma och pappa reda på att planet var försenat men inte med hur mycket. Ev skulle inte planet lyfta förrän dagen efter. Då blev mamma nervös. En banan var allt som fanns till mig. Nu lyfte ju planet 06.15 (istället för 02.00) så det klarade sig bra med bananen. Vi stannade i Alingsås på hemvägen och där fick jag lite god burkmat. 

Förra helgen var vi och hälsade på kompisar i Halmstad. På vägen dit tittade vi in och hälsade på farmor och farfar. Farfar hade byggt i ordning sin tågbana jättefint. Viktor var mycket imponerad och lekte en lång stund med den tillsammans med farfar. Jag höll mig mest i köket tillsammans med farmor, mamma och pappa. Farmor tyckte at jag var jättefin (rund och go´) och också att jag var så snäll och glad.

Nu har jag inte ammat på länge. Jag slutade faktiskt med det när jag var 4 månader och fick då tillägg ett par månader samtidigt som jag provade smakportioner, innan det var dags att börja äta mat på riktigt. Så nu äter jag välling på morgonen, mat till lunch, gröt på eftermiddagen/kvällen och välling innan sängdags. Däremellan klämmer vi in lite banan/smörgås/yoghurt (vad som passar) som mellanmål. Mat är gott (som synes på vågen).

19 maj
Nu har jag blivit dålig på att skriva på min hemsida. Jag ska försöka bättra på det. Så fort som mamma har lärt sig att lägga in nya foton ska också det bli bättre. Mamma säger något om att hon inte hinner. Det kan jag inte förstå för hon går ju bara hemma med mig och Viktor (som är hos dagmamman ibland) hela dagarna. Vadå "inte hinner"....  
Nu har jag i alla fall varit på 3-månaderskontroll (blir ju 3 månader på måndag). Jag har fortsatt att gå upp duktigt i vikt. Nu väger jag 7.020 gr och är 60,5 cm lång. Jag är nog egentligen lite längre men inte ska de få mig att sträcka ut mig helt inte. Det kom en doktor också som klämde på mig och drog lite i mig. Hon tyckte att allt var bra och kollade att jag tittade på den som pratade och att jag lyssnade till ljud. Doktorn frågade vad jag åt och när mamma sa att jag bara ammade blev hon förvånad att jag redan kunde vara så stor genom att bara äta från mammas bröst. Sen var dom lite taskiga mot mig och lurade mig att titta på en fin nalle. När jag tittade på den stack det till i låret och sen gjorde det lite ont. Men det gick över ganska fort. Det enda som inte var riktigt bra var att jag ligger för mycket åt vänster så huvudet var lite plattare på den sidan. Men det är bara för mamma och pappa att se till att jag ligger mer på höger sida.
Jag gjorde mamma glad förra veckan. Jag åt nämligen inte på nätterna. Lite vaken var jag men jag åt inte. Men för att hon inte skulle känna sig alltför säker så ville jag äta igen på nätterna när vi hälsade på mormor och morfar förra helgen. Nu är vi ju hemma igen och nu har jag klarat mig  fram till morgonen utan att äta. Jag är ganska morgonpigg (5,30-6-tiden ungefär) men det är inte så där akut bråttom att få mat med en gång. 
Jag tycker om att smila och jag "pratar" en hel del nu. Jag har också blivit riktigt stark i nacken och i ryggen för jag vill ju sitta upp och se lite saker. Inte vill jag bara ligga där utan att hänga med.

26 april
Nu har jag varit på BVC igen och gjort 2-månaders- vägning/mätning. "Här har vi en riktigt rund tjej" var det första jag fick höra. Tänk, det får jag höra för det mesta. Undrar vad det kan bero på? Kan det kanske bero på att jag äter mycket (det är ju så gott) och faktiskt går upp lite i vikt? Nu väger jag i alla fall 6.280 gr, är 56 cm lång och har ett huvudomfång på 39,4 cm (även här finns det veck). Så vadå då? Ni skulle se mina goa lår och armar. Mamma tycker att det är lite svårt att komma åt alla veck när hon badar mig. Nu har jag i alla fall insett att det faktiskt är jätteskönt med ett varmt bad.
För att jämföra med storebror Viktor så vägde han 4.830 gr när han var 2 månader. När han vägde som jag gör idag var han 3,5 månad. Vilken liten plutt till storebror.
Natten till söndag överraskade jag mamma med att sova hela natten. Men för att inte skämma bort henne för mycket så åt jag som vanligt en gång natten till idag. Men jag får väl börja med att prova på det emellanåt innan jag bestämmer mig för att göra det alla nätter.
Ögat varar sig fortfarande. Det hjälper inte med någon salva eller några droppar så nu ska vi tillbaka till BVC på onsdag och då ska de ta ett prov för en "odling" för att se vad det är för bakterie och vilken medicin som kan hjälpa. 


22 april

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen, Vad har hänt sedan sist då? Jo, det har varit påsk och då var vi i Sälen i 4 dagar tillsammans med kompisar. Vi bodde i en stuga (personalstuga på mammas jobb) som var jättemysig med bl a bastu och öppen spis. Vädret var kanonfint ett par av de dagar vi var där. Strålande solsken, ett par plusgrader och nästan vindstilla. Det kunde inte blivit bättre. Fjälluften gjorde att jag sov bra. Mamma och jag var med i backarna en dag och då sov jag nästan oavbrutet i 6 timmar (mamma väckte mig för att mata mig en gång) mitt på dagen. Fast då var jag ju inte så trött när mamma ville sova på kvällen, Våra kompisar, pappa och Viktor åkte skidor på dagarna och så hade vi det mysigt med bastubad (nej, jag badar inte bastu än) och brasa på kvällarna.  Foton kommer lite senare.
Helgen efter påsk var mormor och morfar här och hälsade på. De tyckte att jag hade växt jättemycket. Det var ju nästan 4 veckor sedan de senast såg mig. Förutom turen på sta'n så besökte vi också Västra GötalandsMässan.


7 april
Idag har vi varit på BVC för att kolla vikten. Och tro det eller ej men jag hade gått upp i vikt igen. Jag väger nu 5.460 gr. Så från att vid födseln ligga på kurvan under medelkurvan ligger jag nu nästan på den översta kurvan. Men det är inget att oroa sig för säger BVC. Jag ska få fortsätta att äta som jag vill. Det kommer att jämna ut sig av sig själv så småningom.

5 april
Oj vad tiden går. Nu måste jag nog skriva och berätta lite om vad som hänt sedan sist. Onsdagen 24 mars ( min enmånadersdag) åkte hela familjen till Universeum i Göteborg. En jättemysig familjeutflykt. Vi började besöket i kafeterian med fika (egentligen var det jag som var mest hungrig) och sen gick vi runt på Universeum. Jag såg inte så mycket för jag sov stor del av tiden. Mamma och pappa sa att det gick jättebra att ha barnvagn med sig där. Det var bara i Regnskogen man fick bära vagnen lite. Jag hann äta 2 gånger till innan vi åkte hem
Dagen efter Universeumbesöket kom farmor och farfar och hälsade på. Det var jätteroligt att få träffa dom. De hade sin hund Stina med sig också och det gick ju jättebra. Hon var lite nyfiken på vad jag var för en förstås. Farmor och farfar stannade över natten så vi hann med en promenad på förmiddagen innan de åkte hem.
Jag har ju haft var i ögat sedan vi lämnade BB så nu fick mamma hämta ut en salva på apoteket. Den använde vi i en vecka men inte hjälpte den inte så nu har vi fått ögondroppar istället. Det är inte bra än men i alla fall mycket bättre. Lite förkyld har jag också hunnit bli men vi får hoppas att det går över innan vi åker till Sälen.
Annars flyter det på som vanligt. Jag äter, äter äter...  (fortfarande 2 ggr varje natt. Konstigt, mamma tycker inte att jag skulle behöva det) så jag är rund och go. Är vaken ganska mycket också. Är nyfiken och vill se allt, så nacken är ganska stark nu. Jag smilar en hel del också (och det är populärt). Storebror är jättego och gosar och bryr sig jättemycket om mig. Han sitter gärna med mig i sin famn. På onsdag ska vi till BVC för att kolla vikten så då kan ni återkomma om ni är nyfikna.

22 mars
Idag har vi varit på BVC för mätning och vägning.  Och oj vad jag har ätit. Jag väger nu 4.700 gr och har alltså gått upp 830 gr sedan 11 mars (totalt 1.510 gr sedan födseln). Det är inte dåligt . Min kurva går rakt upp. Jag hade växt 3 cm och är nu 52 cm lång (det märker mamma och pappa på kläderna). Och en ny present har jag fått. Det är ju inte klokt vad presenter jag har fått. Den här gången var det en jättefin pyjamas som jag fick av mammas och pappas kompisar i Stockholm. Viktor fick också present och det var självlysande stjärnor som man kan klistra upp där man vill. Viktor och pappa satte upp dom på väggen bredvid sängen så att Viktor kan titta på dom på kvällen.

21 mars
Nu har vi varit ute på min första resa. Vi åkte en sväng till  Karlsborg. Vi tog det ganska lugnt och nöjde oss med släkten. Vi började med Gullan och Kjell (mammas mormor och morfar) som blev jätteglada av vårat besök. Jag trivdes bra både i Gullans och Kjells famn. Vi tog ett, som mamma kallade, 4 generationers-fotografi med Gullan, mormor, mamma och jag. Mamma kommer så småningom lägga ut det fotot på sin sida (när hon öppnat den). Men jag sov under hela fotograferingen. Sen åkte vi till Joakim (mammas bror) och hans familj. Deras katt var väldigt nyfiken på mig. Vi bodde hos mormor och morfar och hann med en liten promenad på söndagen då vi plockade lite påskris som Viktor ska få göra i ordning när vi kommer hem.

19 mars
Jag fortsätter som förut. Alltså äter, äter, äter...  och blir rundare för var dag som går. Nu är jag mer vaken på dagarna också (det var jag inatt också men i vanliga fall sover jag faktiskt på nätterna utom när jag äter förstås) och ser mig nyfiket omkring. Det är klart man vill se litet vad som händer i den har världen utanför magen. Igår kväll upptäckte jag faktiskt att nappen var ganska go att ha i munnen. Men det verkar som om det var en engångs- företeelse för inatt och under dagen idag var den inte intressant längre. Idag har jag varit med om mitt första bullbak (sittande i Babybjörn). Inte ville jag ligga där på golvet när storebror och mamma  bakade. Storebror Viktor tycker ju det är så roligt att baka och då måste ju jag se om det verkar vara kul. Och det tycker jag nog att det var. Men när storebror började köra den där maskinen som lät ganska mycket blev jag faktiskt lite trött och fick svårt att hålla ögonen öppna. Under veckan som gick fick jag fler presenter också. Förra helgen fick mamma och pappa besök av kompiar från Jönköping. Då fick jag mina första jeans och en snygg tröja. Viktor fick också en present (ett spel). Sen fick jag en jättefin (mjuk och go) filt av mammas arbetskompisar. Den blir go att ha och ligga på. Eller kanske ha som överkast på sängen. Viktor fick en fin LEGO-grej också. Dagen efter fick vi ett stort paket som kom med posten. Det var från fam Sutton i England (där mamma jobbade som au-pair för 18 år sedan). De skickade jättefina kläder till mig; en cerise klänning och en grönrandig pyjamas. Viktor fick en LEGO-rallybil. Inte nog med det. Sen kom också present från en kompis till mamma och mormor. Det var ett handsytt och broderat påslakan (elefanter och mitt namn) som var jättefint. Det kommer att passa perfekt till min säng.

11 mars
Vad det är gott med mat. Än så länge nöjer jag mig mammas mjölk men oj vad god den är. Igår hade vi besök av Karin från BVC. Hon sa att man inte brukar se 2-veckors bebisar med så knubbiga lår. Idag har vi varit hos BVC och vägt mig och tro det eller ej men nu väger jag 3870 gr. Det är en ökning på 465 gr på 8 dagar. Inte dåligt, va?
Något annat som jag också tycker mycket om är att bada (mamma och pappa säger att storebror också älskade det). Tänk att få krypa ner i en balja med varmt vatten och lite badolja. Det känns nog som att åka på Spa kan jag tänka mig, Efter det blir man både trött och hungrig (jag är nästan alltid hungrig tycker mamma och pappa).

Här rullar det på i gamla hjulspår.
Vi börjar kunna rutinerna nu. Äta, äta, äta, bajja, bajja, bajja osså sova och sova. Jag är mer vaken på dagarna nu därför blev det bara två sova. Jag krånglar lite på nätterna nu, vaknar ett par gånger för att jag är hungrig. Mamma och pappa tycker att jag äter mycket och att det syns på mig. Visst har jag blivit lite rund men en tjej skall ju ha former.

Åttonde dagen hemma
Idag är det lördag och hela familjen är hemma. Vi åkte till ICA Hjertberg för att veckohandla. Jag kan nästan hålla med mormor att det tar sån tid innan vi har handlat färdigt. Hela tiden träffar mamma och pappa folk som givetvis ska titta på mig och prata med dom långa stunder. Jag tror dom pratar om mig. Fast jag sover ju mestadels förstås. Sen köpte mamma och pappa en Babybjörn. Det är en bärsele som gör att jag kan sitta framför mamma eller pappa och följa med dom när de går. Jag fick provsitta och det verkade helt OK. Fast jag får nog växa lite till innan vi börjar använda den. Efter att ha varit duktig några nätter tyckte jag det var bäst att mamma skulle få känna lite motgång också, så inatt höll jag mig vaken drygt två timmar och vaknade trots det hungrig redan vid 6-tiden på morgonen. Förresten så tappade jag navelsträngen igår. Skönt att bli av med den, den var mest i vägen tycker jag.

Nu har jag varit hemma i en vecka.
Börjar få in rutinerna som förvisso är ganska enkla men i alla fall. Idag fick vi besök av en kompis från Källby. Jag fick ett paket av henne med en benvit klänning och rosa strumpor. I övrigt har jag mest sovit idag.

Sjätte dagen hemma
har varit lugn. Fick två paket med posten idag. Ett från farfar och farmor i Norrköping och ett från kompisar i Halmstad. Mamma och jag körde Viktor till "lokalen" och alla barnen och dagmammorna ville titta på mig. Annars har jag bara ätit, sovit, kissat och bajjat precis som vanligt.

Femte dagen hemma
Idag har vi varit hos doktorn för att bli utskrivna från BB. Det går till så när man åker hem från BB innan det gått 72 timmar: Tack och lov så behövde vi inte åka till KSS i Skövde utan läkarbesöket kunde vi göra på sjukhuset här i Lidköping. Doktorn hade bara bra saker att säga om mig. Allt såg bra ut. Dom vägde mig också och jag hade redan gått upp 215 gr (vägde 3405 gr) och det är jättebra. De flesta har inte ens kommit upp i födelsevikt efter en vecka. När vi var klara på sjukhuset åkte vi till pappas jobb för att hälsa på och "visa upp" mig. Alla tyckte ju förstås att jag var jättesöt. Jag sov nästan hela tiden. På eftermiddagen  åkte vi till mammas jobb och hälsade på där också. Där tyckte dom också att jag var så söt. Och nästan alla tycker att jag är väldigt lik pappa.

Fjärde dagen hemma
Ikväll blir jag en vecka gammal. Jag skötte mig bra inatt också och var bara vaken en gång (~.03.30). Mamma tycker det är helt OK med att mata mig en gång per natt. Men mamma har så mycket mjölk i brösten nu så jag nöjde mig med det ena under nattmatningen. I morse väntade mamma på att jag skulle vakna för att äta, Hon borde ju bara varit glad att jag sov, men det bröstet som jag inte ätit ifrån under natten var då så fullt av mjölk att mamma nästan trodde det skulle spricka. Till slut vaknade jag och åt så att det lättade på trycket. Idag har storebror varit hemma hela dagen medan pappa har jobbat. Storebror är jättesnäll och kollar om jag sover eller är vaken, klappar mig på kinden, stoppar in nappen, drar vagnen osv. En kanonbra storebror. Idag har en tant, mammas arbetskompis, varit här. Både jag och Viktor fick paket. Viktor fick en jättetuff bil som man kunde byta några saker på, t ex däck och avgasrör. Tanten var jättebra på att hjälpa Viktor med det. Jag fick jättefina kläder; snickarbyxor med randig tröja till och två par tuffa strumpor. Kommer ni ihåg att jag bajade ner mamma igår, idag provade jag på det igen. Den här gången var det pappas tur och det var nästan lika roligt. Man nu tror jag att de har lärt sig, men det kan ju komma någon annan man kan testa på. På kvällen firade vi min 1 veckas dag med tårta och ett ljus.

Tredje dagen hemma
har fortsatt varit bra, även natten, vaknade ca 02.30 och var hungrig. sedan sov jag till ca 06.30. Idag fick brorsan åka till dagmamman i 5 timmar ochjag fick post. Det var från kusinerna i Lia. Jag fick en rosa mössa av Pontus, Mattias och Sandra och en ljusblå klänning av Susanne och Tobbe. Sedan kom det en farbror från mammas jobb med en mamma/dotterbukett som var jättefin. På eftermiddán gick mamma och jag och hämtade brorsan. Vid 15.30 tiden kom det en tant eller barnmorska från BB i hemmet för att kolla upp mig. Jag fick toppbetyg, MVG!!! Bl a stack hon mig i handen för att ta ett blodprov, jag pep inte ens, trots att hon fick greja lite med nålen för att hitta kärlet. Idag testade jag något nytt, jag bajade ner mamma när hon bytte på mig. Till råga på allt var barnmorskan där då. Det var rätt kul men jag tror inte jag skall göra om det, men man vet ju aldrig... Nu får vi se hur det blir med den fortsatta uppdateringen av min sida. Jag kanske inte uppdaterar den dagligen men inte heller här vet man hur det blir.

Andra dagen hemma
har varit bra. Sov i natt från kl 01.30 till ca 06.30 och mamma var mycket nöjd med det. Sedan var jag faktiskt vaken ett bra tag på morgonen. Pappa hämtade mig ur min vagn och sedan låg vi och gosade i hans säng. Brorsan kom också in och gosade lite. Jag har varit lite mer vaken idag än tidigare. Mamma och pappa säger att jag är nyfiken, när jag väl är vaken. På eftermiddagen åkte vi ut och shoppade kläder till mig. Det var tur att mamma var med tror jag, annars hade nog pappa tömt kontot... Jag sov som vanligt när vi var ute. Jag äter fortfarande duktigt och har man inkomster så har man utgifter. Blöjbyte är nog det jag gillar minst. Då brukar jag ge en hel del ljud ifrån mig. Ett par nya bilder har jag hunnit med att lägga in här till höger, de är tagna idag. Klicka på dem och de blir större.

Första dagen hemma
inleddes med mat och sovande. För att sedan fortsätta med en tur ut på sta´n. Där träffade vi en massa främlingar som skulle titta på mig hela tiden. I och för sig så sov jag hela tiden, men i alla fall. Det diskuteras om vem jag egentligen är lik. Mormor tycker jag är lik mamma, men det är hon nästan ensam om. De allra flesta tycker jag är lik pappa. i vilket fall som helst så tycker alla att jag är väldigt söt. Det får ni tolka som ni vill. Vill Du jämföra mig med brorsan så klicka på länkarna till höger.. För er som undrar så har mamma och pappa fortfarande inte bestämt sig för vad jag skall få för namn. Det mesta lutar nog ändå åt Lisa, men man vet aldrig med mina föräldrar.

Mitt tredje dygn
har varit bra. Jag sköter mig och äter och bajsar som jag ska. Idag (fredag) var det dags att åka hem. Pappa kom och hämtade oss. Mormor, morfar och brorsan var också där. Pappa hade köpt jättefina kläder till mig och en bamsestor overall (se bilder till höger). Hemma väntade blommor och presenter. Av farmor och farfar i Getinge fick vi en mamma/dotterbukett och av mormor och morfar en hög bukett med bl a gula rosor i. Av pappas arbetskamrater har jag fått en kanin och en liten blomma i form av ett hjärta. Väl hemma fortsatte jag sköta mig. Första besöket blev grannarna Kajsa och Sven som kom med en jättefin blombukett. Andra besöket var en snabbvisit av familjen Svanström. Av dem fick jag ett par rosa sparkbyxor. På natten ville jag inte sova, i alla fall om man skall tro mamma. Jag ville ha mat oftare än mamma ville.

Mitt andra dygn
har fortsatt varit bra, åtminstone för mig. Höll igång morsa i ca 3 timmar i natt för att jag var hungrig. Efter det kom det några tanter och tog hand om mig så att mamma fick en chans att sova. Jag blev dock hungrig igen efter ett tag och fick lite mat till och sedan tog tanterna hand om mig igen. Allt verkar vara OK med mig. Jag äter bra och jag bajsar som jag ska. I eftermiddags kom morfar och brorsan på besök. Det var brorsan som ville komma och hälsa på mig igen. Lite senare kom även pappa, precis när jag ätit färdigt. Vi satt en lång stund i besöksrummet och pratade, ja inte jag utan de andra, jag sov som vanligt. När jag vaknade hade jag bajsat. Pappa fick byta blöja den här gången och det gick väl rätt så bra. Lite klumpig eller ovan är han nog än, det är ju ca 4 år sedan han bytte blöjor senast. När morfar och brorsan åkte hem satt mamma och pappa och pratade en lång stund med ett par från Karlsborg. Mamma försökte sedan få i sig lite paj men den var inget god så det fick bli fiket idag igen. Innan mamma och pappa hunnit äta upp så vaknade jag och var hungrig. De fick snabbt avsluta fikandet och bege sig upp till avdelningen igen så att jag fick mat. Först vägde de mig för att se hur mycket mat jag fick i mig. Innan maten vägde jag 3250gr med kläder och blöja. Meadn jag åtpassade pappa på att åka hem. Efter maten vägde jag 3295gr och det var tydligen väldigt bra barnmorskan, som tanten kallas, var mycket nöjd med mig. Mamma har bestämt sig för att i morgon åker vi hem. Så ca kl 14.00 kommer pappa och brorsan och hämtar oss. Det skall bli spännade att se vart jag skall växa upp någonstans.

Mitt första dygn
har varit bra. Jag sov till kl 04.30 då jag ville ha lite mat. Idag onsdag var mormor, morfar och brorsan här och hälsade på samtidigt som pappa. Jag fick lite presenter. Av Viktor fick jag en jättesöt liten hund och av mormor och morfar fick jag min första klänning. När gästerna hade åkt hem fick jag bada. Mamma badade mig och pappa torkade och klädde på mig. Sedan var det dags för lite mat igen. Efter det fick jag följa med mamma och pappa ner till fiket. På vägen dit somnade jag (jag som sett fram emot en stor semla). När pappa åkte hem sov jag fortfarande och det gjorde jag även när han ringde och talade om att han kommit hem. Jag hörde mamma och pappa säga att jag bara blev sötare och sötare för varje timma.

Hej på Er allihopa!
Nu har jag äntligen kommit ut
(se bild och fakta nedan). Mamma och pappa är sååååå stolta. Även strorebrorsan är lite stolt, tror jag. Här nedanför kan Du se hur fin jag är. Mamma kände av mig lite redan på morgonen men det var först framåt lunchtid som jag ville ha lite mer av mammas uppmärksamhet. Klockan 17.10 åkte vi iväg till KSS i Skövde. På vägen dit hade mamma värkar ca var 5:e minut. 17.45 var vi framme och morfar var där för att hämta brorsan Viktor. Klockan 18.01 blev vi inskrivna på förlossningen. Mamma fick träffa barnmorskan och fick nå´n apparat kopplad på sig. 18.15 gick barnmorskan iväg till en annan och då passade jag på att busa lite. Mamma fick 3 kraftiga värkar på 5 minuter. Vi ringde på barnmorskan och de konstaterade att det nog var dags att flytta mamma till ett förlossningsrum. ca 18.30 gick mamma för egen maskin de ca 30 meterna till förlossningsrummet. Så fort mamma lagt sig till rätta på sängen så fick jag bråttom. Tre krystningar och så var jag ute. Förlossningspersonalen hann knappt med, så snabb var jag.


Har rivit mig lite i ansiktet men är jag inte fin ändå va?

Fakta om mig

Datum:

24/2-04

Tid:

18:43

Kön:

Flicka

Längd:

49 cm

Vikt:

3190 gr

Ögonfärg:

Mörkblå

Hårfärg:

Mörk

MVH Lillan