Viktor´s sida Viktor och Lisa

 

Viktors önskelista

 


Viktor i paradiset

 

19 juni
Nu har det hunnit hända mycket sedan vi skrev senast. Vi har t ex varit på Legoland. Det var "görhäftigt". Vi åkte från Varberg på en onsdagsmorgon (vi kom ner dagen innan och bodde över hos kusinerna). Båtresan var kul. Det fanns ett bra lekrum med bl a en Playstation och ett bollhav. Väl framme i Grenå for vi vidare i våra bilar till Legoland. Vi bodde i Legoland Village (ca 500 m från entrén) på ett vandrarhem där det fanns ett Lego-lekbord på varje rum. På torsdagen stod vi utanför entrén kl 09.55. Vi skulle minsann vara där när grindarna öppnades kl 10.00. ALLT var kul på LEGOLAND. Det fanns Miniland, DUPLO-land, LEGO-town, Piratlandet, Knights Kingdom, Äventyrslandet och LEGO-city. Jag kan nog inte säga vad som var roligast men Trafikskolan var en favorit. Allt var byggt av lego och vet ni vad, till och med stripsen till hamburgarna såg ut som legobitar. Det enda som inte var bra var att Lisa hade hög feber och så när som på en halvtimma så regnade det hela dagen. Men vadå, alvedon till Lisa och regnkläder på för oss andra för vi skulle ha kul. Och det hade vi verkligen. Vi bodde kvar en natt till och sen for vi hemåt.

Jag har varit på min första skolavslutning. Vi hade tur med vädret. Strålande solsken och varmt. Mamma, pappa och Lisa var förstås där och tittade. Vi hade avslutning tillsammans med årskurs 1-6. Vi sjöng och spelade tillsammans med årskurs 1-3 och det gick jättebra. Efteråt gick vi till Spoven (vår förskola) och fikade tillsammans. Vi fick vår pärm som innehåller det vi har gjort under året och så sa vi hejdå till våra fröknar.

Förra veckan kom en av mina kusiner från Karlsborg hit. Han åkte buss från Karlsborg alldeles själv och stannade här några dagar och gissa om det var kul. Jag, pappa och Lisa skjutsade tillbaka honom och stannade hos mormor och morfar ett par dagar (och lämnade mamma alldeles själv hemma). Det är alltid lika kul hos mormor och morfar och kusinerna leker alltid med mig. Bl a spelade vi minigolf (jag spelar bara med mig själv nuförtiden för jag blir så förbannad när jag inte är lika bra som de andra) och badade till och med i Bottensjön.

Igår var vi ute tillsammans med kompisar till mamma och pappa och fick segla. Det blåste inte speciellt mycket men det var nog lagom eftersom det var första gången vi seglade. Det var kul och det gör jag gärna om. Mamma och pappa tyckte också det var kul. Mamma sa efteråt att hon faktiskt inte trodde att jag skulle vilja följa med. Och när jag nu gjorde det så trodde hon att jag skulle sitta blixt stillaunder hela segelturen. Men inte då, jag klättrade och gick omkring på båten nästan hela tiden. Jag fick till och med styra lite. Lisa följde inte med utan fick stanna i land tillsammans med mammas och pappas kompis.

 

9 maj
För Viktor gäller bara två saker i livet just nu och de är kompisar och dataspel. Ja det blir faktiskt en hel den TV också. Pappa han klarar av att vara hemma rätt så bra. Jag sköter mig i princip själv. Har jag en kompis med mig hem så brukar pappa knappast märka av oss. Då sitter vi i mitt rum och bygger med LEGO eller, om vi får för pappa, spelar vi dataspel. Är det fint väder är vi ute och leker.
Jag har inte lärt mig cykla ännu, men vi tränar lite då och då. Jag tycker inte att det är så kul att cykla så jag har inte så bråttom att lära mig. Mamma och pappa tycker att jag borde ta tag i cyklandet. Det gör saker och ting lite lättare både för mig och för dem säger de. Men vi får se nå´n gång skall jag väl lära mig. Just nu ser jag bara fram emot att få åka till Legoland.
Mormor och morfar har varit på besök. De kom för en vecka sedan och var här över helgen. Sedan åkte de buss till Prag på måndagen. Sedan kom de hem hit till Lidköping i går kväll och stannade kvar till idag.

7 mars
Nu har min pappa varit hemma i en vecka. Han klarar det rätt så bra tycker jag. Pappa (och mamma) har fått en ny hemPC. Pappa tycker det är jätte kul och det tycker jag med, för jag har fått den "gamla" hemPC:n. Den är mycket bättre än den jag hade innan. Nu kan jag spela mitt Bioniclespel på den. Det gick inte på den förra.
I lördags var vi på sta´n som vanligt, tråkigt. Fast på eftermiddagen fick jag ringa en kompis. Vi lekte ute i det fina vädret tills min kompis A slog sig. Då gick vi in. Innan A gick hem frågade hans mamma om vi ville hänga med och åka skridskor på Lidan på söndagen. Jag ville bara om pappa och/eller mamma följer med. Så blev det. Vi träffades vid kanothuset kl 13.00. Sedan åkte vi på Lidans is i ca 40 minuter. Pappa var mycket imponerad av min åkning. Efteråt satt vi i solen och fikade.
Idag (måndag) har jag varit på Spoven som vanligt på förmiddagen. På eftermiddagen lekte jag med A för tredje dagen i rad. I morgon blir det inte A utan R som jag skall leka med. Jag följer med honom (och hans mamma) hem direkt efter Spoven.

28 jan
Nu är det full fart på SPOVEN. I måndags åkte vi skridskor. I tisdags var vi i badhuset. I onsdags skulle vi haft gymnastik, men det blev film istället (Lilla Jönssonligan på Tivoli). Igår sjöng vi med ettorna. Idag har vi fri lekdag och ska också fira de som fyllt år i januari (vet ni någon som gjort det?). Och så leker jag ju med kompisar på eftermiddagarna. Puh! vilken vecka. Men vad kul det är när det händer så mycket. Förresten... Efter skridskoåkandet i måndags halkade jag på en isfläck och slog i mitt knä rejält. DET gjorde ont. Så ont att jag inte kunde gå tillbaka till SPOVEN. Och mamma hade ingen bil att hämta mig med. Men istället för att ringa till pappa på jobbet, så löste det sig på ett jättebra sätt (tycker i alla fall jag). Fröken träffade nämligen en kompis som jobbar på Volvo och han var så snäll att han skjutsade tillbaka mig och den andra fröken med lastbil. Wow...

 

16 jan
Nu har jag haft kalas igen. Igår var mormor, morfar, gammelmormor och gammelmorfar här. Jag fick bestämma mat. Det blev det tacos och det var jättegott. Jag fick pengar och en Ö (som hör till piratskeppet som jag också har fått) i present.

Idag har jag haft kompiskalas och det hade vi i bowlinghallen. Alla kompisar, 12 st, kom till bowlinghallen med en massa fina paket. Tro det eller ej, men det blev inga dubbla presenter. Vi började med att spela bowling en timma och det tyckte alla var jättekul. Efter halva tiden fick vi discobelysning och det var häftigt. Det lyste om skorna. Efter bowlingen åt vi hamburgare och pommes stripes. Vi fick ett eget rum att sitta i. Alla kompisar skötte sig jättebra. Efter maten spelade vi lite dart (pappa hade sin nya elektroniska darttavla med sig). Också det blev populärt. Vi slutade kalaset med att dela ut en godispåse.

12 jan
Nu har jag fyllt 7 år. På min födelsedag fick jag välja mat och då blev det givetvis McDonalds. Jag fick en stor Bionicle och ett piratskepp i present. Men det första kalaset hade vi redan i torsdags hos farmor och farfar. Då var mina kusiner och deras föräldrar där och jag fick jättefina presenter, bl a LEGO-racerbil, 2 Bionicle, Pokémonfigurer, en snygg fleecetröja och Playmobileriddare. Helgen som kommer ska vi ha släktkalas på lördag och kompiskalas på söndag. Det är full fart.

När vi var i Halmstad blev det lite äventyr, På fredagen åkte jag och hälsade på mina kusiner. Så långt väl. Jag och den äldste kusinen har alltid så kul. Men den här gången blev det storm och strömavbrott. Vi fick tända ljus och ficklampor. Det blåste så mycket så det lät som det åskade. Ja, det blåste faktiskt så mycket att vi inte vågade gå utanför dörren för plåttak blåste ner. Jag ringde och pratade lite med mamma och pappa. Det var tur att jag ringde då, för efter ett tag fungerade inte telefonen heller. På söndagen skulle mamma och pappa komma för att hämta mig. Den det var inte lätt, för det låg nerblåsta träd på nästan alla vägar. Mamma och pappa försökte köra olika vägar men alla var blockerade. Så vi bestämde att vi skulle ses i Falkenberg istället. En väg från kusinerna var "trädfri" och den körde vi på. Eftersom spisen inte fungerar när det är strömavbrott passade vi på att äta på McDonalds medan vi väntade på mamma och pappa. Nu efteråt känns alltihop lite spännande.

                                                                                                     2 januari 2005
Så var det ett nytt år och julen är avklarad. Jag fick jättefina julklappar. Bl a ett ishockeyspel, LEGO riddarborg, bilbana och lite andra saker. 
Nu är det snart min födelsedag. Vad jag önskar mig kan du se om du klickar till höger. 

6 dec
Så har det gått ett tag igen. Det är full fart på Spoven (förskolan). På måndagar går vi till skogen och då får vi ha med eget fika (vad vi vill). Nu under senare delen av hösten har vi gått till badhuset varannan tisdag. Annars har vi något som kallas arbetspass och då gör vi allt möjligt. På onsdagar har vi alltid gymnastik. På torsdagar har vi arbetspass, men den senaste månaden har vi tränat inför Lucia. Vi ska fira Lucia tillsammans med ettorna, tvåorna och treorna. Jag har bestämt mig för att vara tomte. På onsdag ska vi inte ha gymnastik i gymnastiksalen utan då ska vi åka skridskor. Det har jag inte gjort någon gång så det känns lite pirrigt. Helgen som gick var vi hos mormor och morfar och bakade peppparkakor. Alla tre kusinerna och jag bakade samtidigt. Det gick jättebra och kusinerna bråkade ingenting. Bråkade inte när vi bakade alltså, för efter vi hade bakat klart blev det vilt krig och jag tycker att vi hade SÅ roligt. Idag har mamma och jag gjort ett pepparkakshus. Snacka om att man måste vara snabb för att hinna med innan sockret stelnar. Pappa tyckte att det     t o m var finare än förra året.

31 okt
Ännu en helg har gått och under slutet av veckan kom Halmstadskusiner och deras pappa på besök. Det är alltid lika kul när de kommer och hälsar på. Den här gången gjorde vi något nytt. När pappa var tråkig och jobbade i fredags åkte vi iväg och bowlade. I början tyckte jag det verkade för svårt och tittade bara på men i slutet provade jag själv och tyckte det var "skitkul". Det ska vi göra fler gånger. Idag har jag hjälpt mamma att vända landet. Lisa tittade nöjt på sittande i vagnen. Pappa slet med golvläggning i vårt blivande kontor

27 oktober
Hoppsan, har jag inte skrivit sedan april? Det har ju hänt mycket sedan sist. Det största är att jag nu börjat förskolan, SPOVEN. Där trivs jag jättebra och jag har fått många nya kompisar. Jag leker med någon nästan varje eftermiddag. Mamma tycker ibland att det kan vara svårt att hinna med att t ex följa mig till en kompis, gå hem, ge Lisa mellanmål, låta Lisa sova och ge Lisa gröt och sen hämta mig (ev hämta mig först innan Lisas gröt). Hon säger någonting om att det är svårt att hinna med något annat. Ja, ja, mammor....

Vår Kretaresa var lika kul som vanligt. Jag börjar bli en van resenär (det var faktiskt 5:e gången vi var på Kreta). Det blåste mycket och några dagar visade de röd flagg nere på stranden. Det betyder att man inte får bada i havet. Men då kunde man bada i poolen vid hotellet och det gjorde jag gärna. Det nya vid hotellet i år var att det fanns en minigolfbana. Där spelade vi flera gånger och det var jättekul. Jag vann faktiskt 2 gånger. När vi är på Kreta äter vi på restaurang varje dag och jag får dricka nästan hur mycket Cola jag vill. Det kan ju inte bli bättre.

Jag var hos skolsyster i måndags. Man börjar där redan i förskolan nu (nytt för i år). Dom kollade längd (113 cm, 6 cm längre på ett år), vikt (20,4 kg), syn (OK), hörsel (OK) och ryggraden (bra). Så allt var som det skulle. Fast det var lite småpirrigt innan vi gick dit. Jag visste ju inte riktigt vad skolsyster skulle göra. 

Förra helgen var jag hos mormor och morfar och hälsade på (ensam). Jag bara kände så mycket för att åka till dom och jag är ju alltid så välkommen. Jag lekte mycket med mina kusiner. Dom tar alltid så bra hand om mig. Den här gången lärde dom mig att åka Kick-board. Superkul att åka ner för den långa backen tillsammans med "storkusinen" (men mormor blev visst lite nervös).

24 april
I morse ringde min kompis som har flyttat till Källby och frågade om jag ville komma och hälsa på. Det slutade med att jag fick sova över hos honom. Det skall bli jätte spännande. Mamma hjälpt mig att packa mer lite kläder och toalettsaker. Själv packade jag ner mina "gossedjur" Skuttis och Delfinis. Innan pappa skjutsade mig till Källby så åkte vi in till stán och tittade lite på Skol-SM för maskinförare. Det var jätte kul. Dessutom var det en äggtävling. Elever från olika grundskolor i Lidköping skulle "bygga" en konstruktion så att ett ägg höll när det släptes från 20 meter. Det var jätte skoj. två av bidragen fastnade i ett träd. Några ägg höll faktiskt men jag vet inte vilka som vann. Inte vet jag vilken skola som vann SM heller men det står nog i tidningen på måndag. Efter allt detta så skjutsade pappa mig till min kompis och fortsatte själv till Örebro. Han skulle visst gå på fotboll och se Kalmar.

23 april
Oj,oj! Idag är jag trött. Jag och pappa var på cirkus igår kväll och det blev riktigt sent. Vi var hemma kl 21.40 och då var cirkusen inte slut än. Vi gick tillsammans med en arbetskompis till mamma och hennes två barn. Mamma och Lisa var hemma. Cirkusen var jättebra, Cirkus Maximum hette den och det var många bra som uppträdanden. Men som sagt jag blev väldigt trött liksom många andra barn som också gick hem. Trots det så vaknade jag tidigt som vanligt. Jag skulle gått till lokalen idag men orkade inte, så jag var hemma med mamma och Lisa. Vi åkte en sväng och hälsade på pappa på jobbet och sedan åkte vi och handlade. I morgon så skall jag och pappa gå fram på sta´n och titta på Skol-SM för maskinförare. Mamma och Lisa kanske också följer med. Det är pappas skola som arrangerar SM-tävlingen det här året. Förra året vann de SM. Jag tror att det kan bli lite kul.

22 april
Tänk vad tiden går. Det har allt hänt lite sedan sist. Vi har nämligen varit i Sälen tillsammans med kompisarna Ludvig och Vilma. Ludvig är en hejare på slalom. Jag åkte slalom för första gången och det var riktigt roligt (bilder kommer). Vi åkte på ett ställe som heter Lindvallen där det finns en jättestor snögubbe på toppen. Ludvigs pappa blev min skidkompis och han hjälpte mig så att jag kunde åka ända från toppen med den stora snögubben och ner. Vi åkte till och med stolslift (det har mamma aldrig gjort). Det var första gången som pappa åkte stolslift också. Ludvig blev pappas skidkompis och så var Vilma och hennes mamma skidkompisar. Andra dagen var mamma och Lisa med i backarna (längst ner förstås, man kan ju inte ha barnvagnen med sig upp i backarna) och vi grillade korv tillsammans till lunch, jättemysigt. 
Och så fanns det ett LEGO-tält där man kunde titta och handla om man ville. 
Det var ganska mycket snö kvar ca 70 centimeter i terrängen. Direkt utanför stugan var dock snövallarna ca 2 meter så vi var ute och lekte sent i snön. Sen bastade vi, tände en mysig brasa och åt godis (ja,ja... efter vi hade ätit mat). Det var i alla fall kanondagar i Sälen, sol alla dagarna utom när vi skulle åka hem, men det gjorde ju inget då. Till Sälen vill jag åka fler gånger.
Helgen efter kom mormor och morfar hit och hälsade på. Det är alltid lika roligt när dom kommer hit.


7 april
Nu var det ett tag sen jag skrev på min sida. Men jag har ju en lillasyster att ta hand om och det tar sin tid.
Vi har hunnit med ett besök hos mormor och morfar (lillasysters första resa). När vi är där brukar jag hälsa på mina kusiner (de har roliga leksaker och spel) och deras katt som jag tycker är så fin. Den här gången hälsade vi på mammas mormor och morfar också.
För ett par veckor sedan var vi (hela familjen) på Universeum i Göteborg och det var jättekul. Det fanns jättemånga fiskar att titta på och en av de mest spännande  var sågfisken (en fisk med en halvmeter lång såg och med smilet på undersidan, konstigt tycker jag). Så fanns det hajar och en massa andra fiskar också. Efter vi sett fiskarna besökte vi regnskogen. Där var det jättevarmt och fanns mycket fint att titta på. Bl a en fågel som hette trumpetfågel som sprang omkring och nafsade på guiderna. Den speciella utställningen var rymden och det var också spännande att se hur de som jobbar i rymden lever. Det fanns också en avdelning som handlade om människan. Hela familjen var i alla fall väldigt nöjda med besöket.
Ett par dagar efter det var farmor och farfar här och hälsade på. De hade med sig Stina och det var så roligt. Jag tycker det är så kul att leka med henne. Tänk att jag har varit rädd för henne, det kan man ju inte förstå.
Nej, det var allt för denna gång. Vi hörs en annan dag!


Jag har fått en lillasyster!

Nu är det nog dags att jag skriver lite om hur jag upplever att ha fått en lillasyster. Jag tycker hon är söt och jag brukar klappa henne på huvudet för hon är så mjuk. Så fort hon piper eller gnäller kollar jag upp vad det är. Ibland skriker hon mycket, högt och länge. Då brukar jag hålla för öronen och skall jag sova ber jag mamma eller pappa att stänga dörren till mitt rum. Lisa, som jag tycker hon skall heta, har fått en massa presenter och blommor. Det som är bra med det är att även jag har fått en del presenter plus att jag får öppna alla Lisa´s paket. Annars tycker jag att hon bara äter och äter, sover och bajjar och så gnyr hon ibland. När vi är ute och går eller handlar så får jag köra henne i vagnen och det går jättebra och det är rätt kul också. Jag har fortfarande inte hållit i henne för jag vill inte det. Mamma och pappa vill att jag skall göra det så de kan ta ett kort på oss men det vill inte jag, inte än i alla fall.

McDonaldskalas
Nu finns det bilder från mitt kalas på Mc Donalds. 
Se här nedan.
Först fick vi ta på oss kepsar som Charlotta skrivit våra namn på. Sedan fick gå in i köket och se hur det gick till där. Vi plockade ihop sådant som man har på hamburgare.
T ex ost, ketchup, gurka osv. Därefter fick vi hälla upp det vi ville dricka. När vi kom tillbaka till vårt bord stod hamburgare och strips redan där, se´n var det bara att plocka ihop sin burgare som man ville ha den. Efter maten lekte vi i bollhavet medan Charlotta dukade av och fixade glasstårta. Jag fick fixa min egen glass bakom disken.
Mikael kom och busade lite med oss och visade några trix. Se´n var det dags för bollhavet igen. När vi kom tillbakafick vi en påse med lite överraskningar i och jag fick en vattenflaska med Ronald McDonalds clownen på. Osså tillbaka till bollhavet igen. Kalaset var slut vid 18-tiden.
Vi hade jättekul.
Jag fick 3 st BIONICLE´s, massor av lego, en trådstyrd
bil, brandmansredskap och en orm som äter upp en groda


På min födelsedag 10 januari var mormor och morfar samt Gullan och Kjell här och grattade mig. Jag fick alla mina paket och gratulationskort, sedan åt vi mat och fikade. Pappa tände marschaller och när gästerna skulle åka hem tände han partybloss (jättestora tomtebloss). Sedan tände han ett par isfacklor också.
Längst ner på denna sida kan Du se vad jag fick på min födelsedag och av vem.

Tack allihop för det jag har fått!
Jag är jättenöjd med min födelsedag, mina presenter och mitt kalas på McDonalds.


Klicka på bilderna från McDonalds så blir de större.På med kepsarna

Besök i köket

Maten och drickat fixat

Maten och drickat fixat

Hmm... vad skall jag ha på min hamburgare...

Mums det blev ju inte så dumt

Glass och överraskningar
   

Mamma & pappa

George med familj, Nadja med familj, Tobias med familj, Erik, Gullan & Kjell, Farfar & Farmor (Norrköping)

Mormor & Morfar
Joakim med familj


Kajsa & Sven (grannar)


Farmor, Farfar & Stina

Siw & Stig (dagmamma+sambo)

MVH Viktor